14 December 2012

Trip 30 minit ke Hutan Lipur Gunung Belumut.

kata hati dhiya : senyumlah selalu kerana senyumanmu adalah kebahagiaanku.


Eh,  kenapa sekejap sangat trip tu? Actually Dhiya tak gi panjat gunung pun sebab tak bawa attire yang sesuai. Ditambah lagi dengan keadaan baru lepas hujan masa dhiya datang tu. 

Seronok bila 1st time datang, Walaupun dah berkurun duduk kat johor ni. Jalan masuk ke Hutan Lipur Gunung Belumut ni seriously macam tak percaya bas boleh masuk sini. Pada Dhiya kecik je jalan tu. Seriau pulak..
       
Turun saja dari kereta, bunyi air sungai/terjun menyapa telinga. Wah! Seronoknya. Nak main air. Seronok tu bakal hilang sat gi. Kenapa? Akan diceritakan kemudian. Disebabkan perut lapar time tu, dhiya ingat nak beli makanan sikit sebelum nak gi main air. So dhiya beli keropok lekor and air mineral.

Jom masuk!

ni pintu masuk yang menjemput kehadiran kami

seronok ni nak main air.. tak tau ape yang menanti dhiya di dalam sana
sedap pulak keropok ni

Sambil jalan2 dhiya pon mencekiklah keropok lekor yang dhiya beli tadi… suddenly, eh ade monyet lak atas pokok. Ok kot sebab dia dok atas. Tapi sangkaan dhiya meleset. OMG menatang tu turun. And ade pulak banyak sahabat dia kat tempat nak turun ke air terjun tu.


monyet nakal!!!
Nak turun ke tempat air terjun tu, kena masuk dalam sikit dan ada laluan yang disediakan. Lau berani ley la ikut jalan yang extreme sikit. Takut kempunan nak main air so dhiya memilih jalan extreme.

tinggi and dangerous. careful tau!
Monyet2 tadi nak amek keropok dhiya. So dhiya campak plastic keropok tu kat dia, lau tak ti dia ikut dhiya. Argh!!! Takutnye. Nasib baik ade adik2 hero ni tolong halau. Lau tak nangis dhiya kat situ depan adik2 ni. Malu la…

xde gambar lain lah dik oi..

see.. hero saya tengah halau monyet tu..
Dah la bedal pakai sandal jer. Takut gak jatuh sebab laluan ni quite tinggi. So hati2 la ni… tak kisah yang penting dapat main air.
hero kecik dhiya kat atas..nampak x?
Yea.. dah dapat pegang air.. seronok datang balik! Snap! Snap! Snap! 

miss wet world...he5...

sejuk...sebab baru lepas hujan.. takut gak kalau tiba2 ade kepala air turun..

lau boleh nak main sampai puas..

tinggi2 belaka pokok2 kat sini


port paling best lau nak main air!
Tiba2 boleh plak membe takut kan dhiya dia kata, “ hati2 tau.. banyak pacat kat sini!”

Nooooooooooo! Sekali lagi spoil la. Dhiya terus naik ke darat dan cakap kat membe jom blah!

Teruja dah datang and sedih nak tinggalkannya…

Sebelum meninggalkan Gunung Belumut yang tak dapat di daki, dhiya snap sikit gambar buat kenang-kenangan. Bye.
nak main lagi...boleh la..boleh la... datang lagi insyaAllah...
Subhanallah....

i'll be on the top someday...

kecik je an jalan dia. api bas sokmo lalu sini



berblog untuk hiburkan hati ^_^

2 comments:

korie hensem said...

ang pkai bju apa wei?? stylo gilak ;p


bestnya.
nt kli kedua kena pegi dgn aku k!!!

monyet tu dah ada rupa mcm kau cuma xpaki spet jea. hahahahahahhaha

D.A.N said...

cantik sikit... mane same...beruk, tetap beruk..aku orang taw..