27 September 2012

Memang Cerita Lama tapi Menyakitkan

mengingati kejadian itu, Dhiya jadi marah sangat . mana tidaknya, walaupun dia seorang pengajar PPP itu tidak bermakna dia boleh menindas pelajar macam Dhiya.
    wajarkah dia menuduh Dhiya membuat fitnah perihal dia. kononya dhiya membawa mulut pada orang kampung bahawa dia sudah bercerai dengan suaminya. sungguh tidak masuk akal kerana sewaktu dhiya mula belajar di kolej, dia sudahpun bersiap sedia melapor diri sebagai pengajar PPP. dhiya pernah berjumpa dia sekali je sepanjang berada di kedah ni. bila pulak masanya dhiya nak mengorek rahsia peribadi dia????
    dah tu dengan confidentnya hantar CI K & CI F gi attacj dhiya kat ward. kan dhiya tgh keje? x alert ke??? 2 orang CI tu bukannya tahu dhiya ni di pihak yang benar atau salah. yang diorang tahu nak back up member je. tapi ini masalah antara dhiya dgn PN.R nape 2 orang yg berkaitan tu involve sekali? 
    bila dhiya minta nombor PN.R tu dioran x mau bagi. 1001 alasan diorang bagi. tapi dhiya x mengalah. dhiya minta nombor tu dari ex-student dia. bila dah ade nombor tu, dhiya tanya mak , perlu ke dhiya tepon Pn. R.? mak kata tak perlu sebab pn. R dah minta maaf.. tapi sampai sekarang dhiya masih tak puas hati selagi dhiya tak jumpa dia sendiri dan dhiya nak tanya nape dia lemparkan tuduhan fitnah tu pada dhiya.

berblog untuk hiburkan hati ^_^

26 September 2012

L.O.V.E in Friendship (part 1)

BAHAGIAN 1


Malam itu tidur Irdina Arina terganggu. Badannya entah dah kali ke berapa dia pusing ke kiri dan ke kanan. Sengaja dia  memilih tidur di runag tamu malam itu kerana ingin menghabiskan malam menonton drama2 menarik di tv. Irdina Arina dan sepupunya yang lain memang akan berkumpul di ruang tamu jaka pulang ke kampong nenek mereka bersama. Tiba2 Irdina Arina merasa ada kelibat seseorang di belakangnya. Perlahan-lahan Irdina Arina menoleh ke belakangnya. “HAAH!!” Irdina Arina mengurut dadanya terkejut melihat Izhanshafiq duduk termenung di atas sofa. Mujur saja jeritannya tidak mengejutkan saudara lain Irdina Arina bangkit duduk di sebelah Izhanshafiq. “kenapa ni Hans?ade masalah ke?” Izhanshafiq memandang wajah Irdina Arina selama beberapa saat. “ erm… TAk ada apa2 lah. Ade satu dua benda je yang serabutkan kepala hans sekarang.” Izhanshafiq mengeluh. Dia tidak tahu semenjak bila dia mula menaruh hati pada sepupunya sendiri. Menyebut tentang itu, izhanshafiq teringat akan perbualannya dengan Ikmal Dhanish petang tadi.
“hans, cuba kau perhatikan si Arina tu. Makin di pandang makin cantik pulak aku rasa. Gak2 lau aku usya, mau ke tidak dia kat  aku?” Ikmal Dhanish menyuarakan isi hatinya pada sepupunya yang juga sahabat karibnya. Izhanshafiq merenung nasi di pinggan. Terasa pasir yang di telan. Nampaknya semacam dia tidak berpeluang untuk memiliki hati wanita berjawatan guru itu. “ Eh kau ni Hans, aku Tanya diam je. Menjawab tidak mengangguk pun tidak. Apa hal ni? Sakit ke?” Ikmal merenung ke wajah izhanshafiq. “ eh tak ada lah. Aku sihat jer. Kau Tanya ape tadi? Oh! Pasal Rina.. tu aku tak pastilah. Kau tanyalah dia sendiri mahu ke tidak dia pada kau,” Izhanshafiq senyum tawar dan mengangkat pinggan ke dapur. Semasa berselisih dengan Irdina Arina, Izhanshafiq memandang wajah ayu itu sekali lalu.
“Hans,nape termenung lagi ni? Rina buat salah ey? Rina minta maaf lau dah menyinggung perasaan hans,”Irdina Arina mencari mata Izhanshafiq yang hanya memandang satu sudut ruang saja. Tiba2 Izhanshafiq menoleh ke arah Irdina Arina dan berkata halus, “ Hans, sayang sangat kat Rina. Lebih daripada sekadar sepupu. Hans, dah lama nak luahkan pada rina tapi Hans sedar kekurangan diri Hans. Hans tak kacak, tak berduit banyak. Rina ada tak jawapan untuk luahan hati Hans ni?” Izhanshafiq berterus terang. Tidak dapat lagi di sembunyikan rasa hati yang telah lama tersimpan. Irdina Arina jadi kaget sebentar. Semacam tak percaya dengan apa yang di dengarnya sebentar tadi. “Hans suka Rina?” Irdina Arina bertanya semula kepada Izhanshafiq. Hati Irdina Arina berdetik, ‘ aku mimpi gak nya ni. Rina bangun2’ Irdina Arina mengatur langkah ke dapur. Tekaknya rasa kering kerana mimpinya membuat dia berasa sungguh panas. Izhanshafiq mengikut Irdina Arina di belakang. Dia khuatir akan Irdina Arina kerana selepas dia meluahkan perasaannya pada Irdina Arina, wanita itu seperti blur sebentar. PRANGGG!!!!!!! Gelas yang di pegang Irdina Arina terlepas dari tangannya kerana terkejut akan kehadiran Izhanshafiq di belakangnya. Secara tidak sengaja, kakinya tertusuk kaca yang bersepai di atas lantai. “Aduh!!” Irdina Arina mengaduh kesakitan melihat darah mengalir keluar dari telapak kakinya. “Rina, ok tak ni? Sini Hans tengok,” Izhanshafiq cemas melihat airmata wanita itu mengalir. “Sakit,” akibat fobia akan darah, Irdina Arina rebah. Tidak sedarkan diri.
“Ya Allah bunyi ape pula tu?” Ikmal Dhanish terjaga dari lenanya. Dia mengatur langkah ke arah bunyi tadi. Jantungnya bagai terhenti melihat Irdina Arina rebah di sisi Izhanshafiq. “Woi, Hans! Apahal ni wei?” Ikmal Dhanish mengoncangkan tubuh Izhanshafiq yang jelas panic melihat tubuh Irdina Arina kaku di sisinya. “Ikmal Dhanish bertinadak segera mengangkat Irdina Arina ke dalam kereta. Di kejut Abahnya dan ibu untuk membawa Irdina Arina ke hospital. Mak Izhanshafiq meluru ke dapur setelah melihat Ikmal meangkat adik sepupunya kedalam keretanya. “Hans, kenapa dengan Rina?” Pn Arpah bertanya, tapi Izhanshafiq terus membisu dan mengemas serpihan kaca di atas lantai. Pn. Arpah bertanya dalam hatinya, ‘ Apa dah jadi sebenarnya? Kenapa dengan Arina? Kenapa anak aku jadi diam je??’


berblog untuk hiburkan hati ^_^

happy BIRTHDAY Khairunniswa

kata hati dhiya : senyumlah selalu kerana senyumanmu adalah kebahagiaanku.

sedih sangat hari ni bezday dhiya tapi kawan baik dhiya x wish lagi. lagi menyedihkan mak ngan ayah dhiya pon x call wish kat dhiya.. erm...so cold this year punya bezday...

p/s: dhiya, hepy bezday to u.....
berblog untuk hiburkan hati ^_^

24 September 2012

K O R I E

kata hati dhiya : senyumlah selalu kerana senyumanmu adalah kebahagiaanku.

K O R I E memang nak kena ngan dhiya. ade ke patut dia panggil dhiya jaundice..ish....geramnyer... he5... bukan nak gaduh, saje dia minta dhiya mention name dia...dhiya dah mention dah tu xde hutang ey... pasal
story tu dhiya x sabar nak masukkan..tapi not today tomorrow...xpe3 dhiya akan story pasal sinop sis nye.
dalam story ni ade banyak watak.. 1st to be is Irdina Arina. then Izhanshafiq, Ikmal Dhanish, dan Fiqri Riduan. Ade lagi, Shafiza Qistina, and Najwan Aziz. yang lain sampingan jer... banyak bahasa pasar sebab dhiya lemah BM..he..tolong lah betulkan lau ade salah ti.

"irdina bertunang dengan izhanshafiq sepupunya sendiri atas dasar suka sama suka tapi apakan daya jodoh mereka tidak panjang akibat kemalangan yang meragut nyawa izhans. kemalangan itu mempertemukan semula irdina dengan najwan. lelaki yang pernah melukakan hatinya dulu. tapi dapatkan najwan memikat irdina semula kerana fiqri...nak tahu lagi tunggu esok lah...he5..."

berblog untuk hiburkan hati ^_^

L.O.V.E in Friendship

kata hati dhiya : senyumlah selalu kerana senyumanmu adalah kebahagiaanku.

lagi dua hari exam pertengahan dhiya habis. dhiya akan masukkan entry ala2 novel bersiri yang bertajuk "L.O.V.E in Friendship". bukan citer english la...citer melayu tapi sedap dituliss in english kot..he5.. so by the way...insyaAllah dhiya akan masukkan..try la baca dan komen...dhiya budak baru belajar..x pandai plot citer lagi...kalu ade yang berminat dhiya boleh stop nursing, buat cerita plak...

p/s : imposibble popular...
berblog untuk hiburkan hati ^_^