14 December 2012

PC Driver : Terima Kasih.

kata hati dhiya : senyumlah selalu kerana senyumanmu adalah kebahagiaanku.

inilah bas yang dhiya selalu naik nak balik Yong Peng. Bas Dhiya mula AFA 2338 pastu tukar AEX 7838 sebab bas mula2 tu ade masalah air cond kot.

Actually Dhiya x taw nak letak tajuk ape, but I think this one boleh kot. Why pak cik driver nak cakap terima kasih pulak kat Dhiya? Ape Dhiya dah buat? He5. Not much la. Masa dalam bas otw balik ke Yong Peng, Dhiya tak dapat tido lena sangat. Orang kata tido2 ayam. So, Dhiya sit still la dan tengok jer kat depan. Tiba2 Dhiya rasa something weird lah.. kenapa pak cik ni tak tekan minyak? Cam slow jer bas ni? Disebabkan Dhiya ada experienced ikut ayah gi kerja naik lorry, so Dhiya agak pak cik ni mengantok kot. Dhiya doa je pak cik dapat atasi mengantok dia tu. Dhiya dah xsenang duduk dah. Dhiya pon berkira2 la nak bangun ke tidak? Nak bangun ke tidak? 

Setelah hampir 5 minit bertarung dengan keberanian diri sendiri, Dhiya pon angkat punggong dan bawa sebungkus gula2 mentos untuk pak cik driver ni. Masa ni Dhiya tak de lah takot ke ape sebab pak cik ni Melayu. Pada mulanya pak cik ni terkejut beruk gak kenapa Dhiya datang2 dok sebelah dia. Dhiya hulurlah gula2 tu. 

Disebabkan gelap dia tak nampak dhiya bagi kat dia gula2. Lepas tangan dia pegang gula2 tu baru dia tau yang dhiya bagi dia gula2. Dia pon tersenyum dan cakap terima kasih. Pastu dia tanya kenapa? Maaflah pak cik saya takot pak cik tertidur. Dhiya duduk sekejap dan berbual dengan pak cik ni untuk hilangkan ngantok dia tu. Dhiya tak kisah sangat sebab time tu dah dekat dah dengan yong peng. Pak cik ni dhiya tak sempat tanya nama dia. Tapi banyak jugak yang kami borakkan sehinggalah pak cik berhenti untuk solat subuh yang dhiya tak ingat pulak dia berhenti kat mana. Tak sempat tengok signboard.

Dhiya tergerak nak pergi kat pak cik driver ni sebab dhiya takut. Sebab dhiya pernah Nampak ayah dhiya tersengguk2 masa drive. Lau anak pak cik ni Nampak ayah diorang macam ni pun diorang takot dan pasti nak belajar betul2. Tak sampai hati yang..

berblog untuk hiburkan hati ^_^

2 comments:

korie hensem said...

wah, aku thu rupa kau msa terangak2 nk bgn kat pkcik mxm mna. hehe

bgus. berani !

D.A.N said...

he5..kumawo...