03 October 2010

hidup manusia

haha..lucukan muka dyorang ni? Ni la sbhgian drpd pelajar lelaki kelas 5 km 1/09..
haa...yg pkai bju oren tu guru kesayangan aku..guru math..namenye..En.Zulkiplee...baru2 ni beliau telah menyambut kehadiran orang baru dalam keluarganya..baby boy katenye..tahniah la cikgu..x dan agi nak gi tgk baby comel cikgu tu..
haa...yg ni aq edit bersempena birthday aq taun ni..26/9 yg lalu..tp aq rase bezday aq taun ni pling x meriah sepanjang 18 taun aq hidup..sebab ape??? mcm2 sebab yg x dpt di cerita kan..erm...bia la..yg berlalu biar tetap berlalu..

erm..ni bear yg aq beli..sengaje bli dua untuk peneman dikala duka..kadang2 mengong gak aq dok ckp ngn bear..smpai kan room mate aq sendiri cakap aq pelik..x ke pelik?huhu..what i'm nonsense about??
anyway..baru2 ni aq ade kenalan yg sungguh hepy go lucky..dn hanye fb penghubung kami..sebab kami dapat jumpe sekali je..time dyorang dtg umah mase raye.., aku jamu dyorang ngn sambal sotong, sayur cmpur (yg mcm terlebih minyak)huhu... ngn tahu sumbat spesel dari mak n adik2..tapi perkenalan singkat tu seolah2 mati bila aq close account fb..tp don't worry aq akn jumpe dyorang balik time cuti sem t..walaupon dyorang sume lelaki, tapi syok kwn ngn dyorang..ditambah lagi sejak form 4 kwn aku sume lelaki so i think xde masalah aq nk berkomunikasi dengan dyorang..
ckp pasl lelaki ade bende yg aq nak kongsikan..lelaki..org yg pnting selain parent dyorang adelah kawan@membe...nak tau kenapa?sebab....
# sape tolong dyorang lau tayar moto pncit memalam buta kat tgh highway?
# sape yg tolong back up dyorang lau kene belasah ngn mat rempit?(time melepak)
# sape yg sudi dok melepak ngn dyorang tepi jambatan kampung tgh2 malam buta?
-jawapannye membe dyorang lar..
herm..bab tu lau aq sendiri kapel..aq x kisah lau dyorang lebih pentingkan kawan drpd awek dyorang sendiri..tp jgn la wat pe'el mcm dyorang tuh xde awek plak..tp tu la..aq ni pnday ckp je..tkot2 aq pon same cam pompuan lain gak..maaf la lau sy wat pe'el cam tu ye wak...hahaha..
Erm..perkembangan terkini aku..aq masih lagi student KKAS..walaupon dah berjuta kali mulut aku ni dok teriak xmo2 jd nurse..aq still lg di cni..aq dpt nsihat dri ramai kawan2 n mkcik pkcik yg always support aq dlm pe jua keputusan aku..tq everybody..
Even,. sekarang ni aq sedang menjalani practical di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Setar. Sebelah je ngn kolej pat aq stdy..adoi kene kejar cross, nk exam lagi.. erm...xpe2.. aq xboleh patah semangat..sia2 je sokongan yg kwn2 ngn sedare2 aq bgi t..k la..aq de keje siiiiiiiiikit..t karang2 aku post news lagi..aq da xde fb alamatnye always la aku dok conteng blog pas ni..aq x mo citer bende yg da lame aq x abadikan dlm blog ni..so..kite teruskan hidup baru mulai sekarang..n keep in touch with me..huh...care aku tulis nih macam la ade orang yg bace aku nyer post..lau ade yg bace, mane komen nyeee???? aq x kisah pon orang xnak bace bab ni hal aku..org xyah tau pon x pe..bub aku bukan PM...bye..

berblog untuk hiburkan hati ^_^

5 comments:

FuDhail said...

emmmmmmm...mc kenal je bear 2...kira ok la 2, sekurang2 nya de tmpat meluah, walaupn hnya teddy bear..^_^
xtau nk komen pe...cm nk kata, nk bergaul xpe asalkan tau batasan prgaulan...tp memang ssh nk cri kwn y betul2 boleh tolong kita...kwn y de time kita ssh n senang...
sesuatu y lepas n berlalu dijadikan iktibar untuk mendewasakan kita...hargai lah ssuatu y de dgn kita n sekarang...berusaha lah untuk masa hadapan y terbaik, menyenangkan n membahagikan kita...
2 je kut nk kata...lain kali post lg...^_^

ewa said...

tq anyway..nk kwn ngn sape2 pon boley..tp kwn tetp kwn..selamanye...

NisFu said...

yap betul...^_^

konflik h@ti asmara said...

yes ewa kwn bia smapi mati....

NisFu said...

ya betul.. kwn y boleh bntu kita di dunia & akhirat..