06 August 2013

Bout my Marriage



read more at here bout my marriage.

setelah lebih sebulan berumah tangga baru hari ini tergerak nak menaip sesuatu di sini.

thank a lot to my beloved friend as your beautiful post KORIE.

Alhamdulillah, akan datang 11.8 resepsi di rumah pihak lelaki pula.. kali ni, Dhiya akan cuba post cepat2..

Dhiya harap sangat di kurniakan cahaya mata dalam masa terdekat ni.. ye la, orang kata anak tu anugerah..

After married ni, Dhiya belajar banyak sangat tentang alam rumah tangga. yang paling common sekali adalah ayat dari mak mertua Dhiya iaitu, " tak pandai masak tak pe, asalkan rajin ke dapur. nanti lama2 pandailah masak tu.."

Dhiya bersyukur sebab dapat keluarga mertua yang sangat sangat peramah. Although husband Dhiya tu pendiam sikit orangnya, tapi bila dengan family mulut dia sangat nakal. asyik kenakan dhiya je. padan muka hari2 makan 'ketam' dhiya.

Disebabkan dhiya belum lagi dapat mana2 posting, dhiya dan husband decide untuk tidak beli rumah dulu, so, now dhiya stay at my mom's and in law's house. lau husband balik dari Segamat dapatlah bersua muka dengannya.

pengalaman puasa bersama husband sangat seronok. namun begitu, di sini lah dhiya nak bagi tahu yang alam perkahwinan ni exposed everything.

husband dhiya,

  1. kuat merajuk, tp pada masa yang sama senang di pujuk.
  2. kuat tidur, and susah nak kejut.
  3. suka solat jemaah, tiap kali nak solat, dia akan tarik tangan dhiya ajak solat sama2.
  4. kuat makan, and kuat exercise gak..bab tu macam neutral je naik tak turun pon tak.
  5. sangat manja. lepas solat akan baring kat riba dhiya or vice versa.
  6. crazy anime. sikit2 download anime2 tu.. hurgh...
  7. tak suka potong rambut and cukur misai kalau tak kena paksa.
  8. sangat peyayang, penyabar and dll.

love you dhanish...


P/S : KORIE, love you!!!

berblog untuk hiburkan hati ^_^

1 comment:

korie hensem said...

well, rindu nak gaduh2 n gelak2 dgn hang mcm dulu ,
skrang da xdpt daa.
sbb kita da jauh ;'(

aku doakan ,
kau dgn dgn ali bahagia hingga jannah k.

n congrat!
aku nak baby boy!
hehe .

nt leh jadi junior saif ;)

#ok gurau jew -_-'


btw, tq for this sweet post haa ;)